петък, 22 април 2011 г.

receptata na Bubolinka

eto tuk v sajta ladyzone moga da si pro4eta po kusno cqlata statiq...mislq 4e naj-nakraq otkrih receptata..sega trqbva i da q probvam

"По случай Първа пролет, специално за LadyZone.bg, Люба сподели как лесно и без специални уреди можем да си направим кексчета с цветя от захарно тесто. Така че добавете сметана към кафето си, отпийте... и се почерпете с къпкейкс с теменужка, лалета и нарциси. А след това защо пък да не опитате и сами да ги направите. Нека Люба да разкаже как.




"С настъпването на пролетта всичко около нас разцъфтява, става по-красиво, пъстро, ведро. Ето и няколко сладки пролетни предложения, едновременно вкусни и красиви. Ще ви покажа как само с подръчни средства и без никакви специални инструменти можете сами да декорирате вашите кексчета. За приготвянето им изберете най-близката до вашия вкус рецепта, купете си суха смес полуфабрикат или готови кексчета. За изработване на украсата ще са ви необходими захарно тесто, сладкарски бои (зелена, жълта, червена, лилава, оранжева), малка точилка, остро ножче или резец, клечка за зъби, тънка четка за рисуване. Захарно тесто можете да си купите от специализираните магазини или да си приготвите сами. Ето и рецептата:



Захарно тесто

Необходими продукти:

1 с.л. желатин

60 мл студена вода

150 г глюкоза (не тази, която се продава в аптеките, а от тази, която прилича на безцветен мед)

1 с.л. глицерин

800-900 г пудра захар



Начин на приготвяне:

Разтвoрете желатина в студената вода и оставете за 10 мин да набъбне. Разтворете го на водна баня, като внимавате да не заври. Махнете от котлона и добавете глюкозата и глицерина. Разбъркайте добре. В дълбок съд пресейте половината от пудрата захар, направете кладенче и изсипете течната смес. Бъркайте, докато стане еднородна смес. Изсипете върху кухненския плот и като добавяте пудра захар, замесе тетесто – меко, еластично и да не лепне. Захарното тесто се съхранява плътно увито в найлонова торбичка или домакинско фолио и затворено в кутия при стайна температура. Има голяма трайност (минимум два-три месеца).



Така приготвеното захарно тесто оцветете в различницветове с помощта на сладкарски бои. За целта може да използвате и бои за яйца, разтворени в съвсем малко вода. Боята се добавя постепенно и в малки количества до постигане на желаната наситеност. С една и съща боя можете да получите различни нюанси в зависимост от използваното количество. Например с малко червена боя тестото се оцветява в бледорозово. С добавяне на още боя постигате наситено розово, а накрая и червено. Повече цветове получавате и присмесването на боите."

eto i link kum bloga ne edna feq sruchkovka

Няма коментари: